剑桥雅思4 test 2是怎样的?

剑桥雅思4 test 2是怎样的?

剑桥雅思真题

Question 1

参考答案:isolation

关键词:6800/variety of language/geographical

定位原文:第3段第1句“Isolation breeds linguistic diversity: as a result, the world is peppered with languages spoken by only a few people.”

解题思路:依据这句话所知,語言多元性是因为自然地理上的isolation.

Question 2

参考答案:economic globalization/globalization/socio-economic pressures

关键词:government/huge decrease

定位原文:第5段第4句“…the deadliest weapon is not government policy but economic pressures...”

解题思路:本题型要看清问的是語言消退的缘故,and表达并排,因而上空应当填与government initiatives对等的缘故,而原文中第五段上半部分提及政府部门现行政策对語言的危害,可是专家也强调,真实致命性的缘故是社会经济发展工作压力.

Question 3

参考答案:cultural identity

关键词:Increasing appr?eciation/language classes

定位原文:第7段第2句话“But a growing interest in cultural identity may prevent the direst predictions from coming true.”

解题思路:“increasing appreciation”和原文中的“growing interest”是同义替换成,故标准答案是cultural identity.”

Question 4

参考答案:traditional skill

关键词:‘apprentice’/teach/a

定位原文:第7段倒数第4句“Volunteer 'apprentices' pair up with one of the last living speakers of a Native American tongue to learn a traditional skill such as basket weaving, with instruction exclusively in the endangered language.”

解题思路:“apprentice”作为定位词,题目这句话的含意是在学徒工方案中,濒危语言被用于做为质粒载体来专家教授大家一种……,原文中的“learn”与“teach”在含意上带关系,而不定冠词“a”以后要填一个专业名词.

Question 5

参考答案:E

关键词:more than one...

定位原文:第7段第4句“Most of these languages will not survive without a large bilingualism…”

解题思路:题目这句话恰好跟原文中这句话表述的是同样的含意,而原文中有这一见解的更是E选择项.

Question 6

参考答案:B

关键词:in itself

定位原文:“But Mufwene says that preventing a language dying out is not the same as giving it new life by using it every day.”

解题思路:根据这句话能够推断,维护語言自身并非总体目标,怎么让語言活起來才算是真实目地.故标准答案为B.

Question 7

参考答案:D

关键词:think/determine

定位原文:第6段倒数第2句“‘Your brain and mine are different from the brain of someone who speaks French, for instance,’ Pagel says, and this could affect our thoughts and perceptions. ‘The patterns and connections we make among various concepts may be structured by the linguistic habits of our community.’”

解题思路:这句话话之中提及了说英文的人脑与说德语的人人的大脑的不一样,接着明确提出語言会危害人们的念头和见解.

Question 8

参考答案:C

关键词:reject/established/way of life

定位原文:第4段最终一句“People lose faith in their culture, When the next generation reaches their teens, they might not want to be induced into the old traditions.”

解题思路:题目语句含意是“年青人常常会拒不接受社会发展约定成俗的生活习惯”,恰好与原文中这句话“語言的转换代表中华传统文化的消退”表述的含意一致.

Question 9

参考答案:B

关键词:loss

定位原文:第6段第2句“If a person shifts from Navajo to English, they lose something…”

解题思路:原文中的shift相当于题型之中的change,而中华传统文化的存有正代表大家能够选用不一样的见解来对待这世界.

Question 10

参考答案:NO

关键词:Navajo

定位原文:第3段第4句话“Navajo is considered endangered despite having 150,000 speakers. What makes a language endangered is not just the number of speakers, but how old they are.”

解题思路:这句话说有15万人到应用那瓦霍语,证实使用人并非非常少,在接下去的一句话之中,创作者又说明使語言濒危动物的真实缘故并非说的人少,只是说的人太老.

Question 11

参考答案:YES

关键词:a large number of

定位原文:第3段第4句话“Navajo is considered endangered despite having 150,000 speakers.”

解题思路:依据原文中得出的直接证据,既有15数万人说那瓦霍语,可是这门語言依然濒危动物,创作者发布了题中的依据,这一依据是恰当的.

Question 12

参考答案:NOT GIVEN

关键词:government

定位原文:第5段

解题思路:原文中第五段提及了政府部门,关键是强调政府部门的现行政策都是造成語言濒临灭绝的缘故,可是自此就仍未对政府部门的功效再好做描述,只是继而阐述社会经济发展工作压力的必要性.本题是典型性的节外生枝型.

Question 13

参考答案:YES

关键词:linguistic diversity

定位原文:第7段第1句“So despite linguists' best efforts, many languages will disappear over the next century.”

解题思路:这句话说明虽然语言学家早已竭尽所能,可是很多語言来到下个世纪还会消退.这句话就说明語言多元性的消退是难以避免的.

定位原文:第3段第1句“Isolation breeds linguistic diversity: as a result, the world is peppered with languages spoken by only a few people.”

Question 14

参考答案:C

关键词:Western

定位原文:第1段第1句“Australia has been unusual in the Western world in having a very conservative attitude to natural or alternative therapies, according to Dr Paul Laver, a lecturer in Public Health at the University of Sydney.”

解题思路:A答案说加拿大大夫与制药厂关联密不可分,归属于彻底未谈及型答案.B答案觉得加拿大大夫一直和别的医生一同工作中,与原文中常说的客观事实恰好相反.D答案说加拿大大夫会给出极具特色药方,这都是有误的.只能C答案与文章内容描述相符合. Question 15

答案:B

关键词:Americans

定位原文:第1段倒数第1句“Americans made more visits to alternative therapists than to orthodox doctors in 1990, and each year they spend about $US 12 billion on therapies that have not been scientifically tested.”

解题思路:原文中这话说1990年外国人去看看极具特色治疗法医生的频次比去看看传统式大夫的频次还多.因此答案B是恰当的.而A、C和D答案中提及的较为关联并不会有.

Question 16

答案:YES

关键词:20 years

定位原文:第2段第1句“Disenchantment with orthodox medicine has seen the popularity of alternative therapies in Australia climb steadily during the past 20 years.”

解题思路:过去20半年度,因为大家对传统式诊疗已不封建迷信,极具特色治疗法在加拿大渐渐地兴起.这话就证实过去20年里,比过去大量的美国人刚开始坚信极具特色治疗法.

Question 17

答案:NO

关键词:1983/1990/ a further 8%

定位原文:第2段第2句话和第3句话“In a 1983 national health survey, 1.9% of people said they had contacted a chiropractor, naturopath, osteopath, acupuncturist or herbalist in the two weeks prior to the survey. By 1990, this figure had risen to 2.6% of the population.”

解题思路:在1983年的调査中,约有1.9%的人说她们以前看了极具特色治疗法医生,来到1990年,这一大数字升高来到人口总数的2.6%.假如减法得话,事实上总数升高了已近0.7个月环比,因而题型中常说的提升8%是不正确的.

Question 18

答案:YES

关键词:550,000

定位原文:第2段第4句话“The 550,000 consultations with alternative therapists reported in the 1990 survey represented about an eighth of…”

解题思路:题目这话恰好和定位句的“The 550,000 consultations with alternative therapists”表述的是一样的含意,因而是恰当的.

Question 19

答案:YES

关键词:had a higher opinion of...

定位原文:第2段最终一句“The high standing of professionals, including doctors, has been eroded as a consequence.”

解题思路:这话说的是包含大夫以内的专业人员的高尚影响力也就受到非常大影响.这话的含意就是说美国人之前对大夫等专业人员有较高的点评,而如今这类见解早已遭到危害.

Question 20

答案:YES

关键词:Australian doctors

定位原文:第3段第1句“Rather than resisting or criticising this trend, increasing numbers of Australian doctors, particularly younger ones, are forming group practices with alternative therapists or taking courses themselves, particularly in acupuncture and herbalism.”

解题思路:这话说明加拿大正统大夫已经接纳极具特色治疗法学习培训,相对性于之前她们接纳的正统医疗培训而言,此次学习培训毫无疑问是一种再学习培训.

Question 21

答案:NOT GIVEN

关键词:salaries

定位原文:第3段

解题思路:并不会有的较为关联是TRUE/FALSE/NOT GIVEN题解题的一条铁律.特别是在当创作者将二者开展简易浅薄较为的那时候,一般答案全是NOT GIVEN.原文中没有地区提及二种大夫的工资,因而恰当答案是NOT GIVEN.

Question 22

答案:YES

关键词:1993/289

定位原文:第4段起句和第二句“In 1993, Dr Laver and his colleagues published a survey of 289 Sydney people who attended eight alternative therapists' practices in Sydney. These practices offered a wide range of alternative therapies from 25 therapists.”

解题思路:89名患者去就医的这8家门诊所出示各式各样的极具特色治疗法服务项目,这在其中或许包含针灸疗法,可是假如说这289名患者全是去做中医针灸的,就不免会一些断章取义了.

Question 23

答案:NO

关键词:1993/long-term

定位原文:第4段第3句“Those surveyed had experienced chronic illnesses, for which orthodox medicine had been able to provide little relief.”

解题思路:chronic是“长期性的,漫性的”含意,complaints在这里并不是“埋怨,举报”的含意,只是指病症.

Question 24

答案:emotional/emotional problems

关键词:10%-15%

定位原文:第5段第1句“12% suffer from digestive problems, which is only 1% more than those suffering from emotional problems.”

解题思路:估测该大数字应当在10%和15%中间,在第五段找寻那样一个大数字,結果发觉12%所相匹配的是digestive一词,可是,迅速人们会发觉Digestive早已出現在了报表上,因此答案应当是比12%少一个月环比的emotional/emotional problems.

Question 25

答案:headache

关键词:5%-10%

定位原文:第5段最终一句“Headache sufferers and those complaining of general ill health represent 6% and 5% of patients respectively…”

解题思路:该病症所相匹配的大数字应当在5%和10%中间,并且应当比第26空更贴近10%.因此能够回第五段找2个相仿而且都贴近10%的大数字,結果发觉了6%和5%,因此空应当填:headache.

Question 26

答案:general ill health

关键词:5%

定位原文:第5段最终一句“Headache sufferers and those complaining of general ill health represent 6% and 5% of patients respectively…”

解题思路:该病症相匹配大数字是5%,故应当填general ill health.

Question 27

答案:H

关键词:unusual connection

精准定位原文:H段最终1句“By allowing link-ups between brain areas that might not normallycommunicate with each other, play may enhance creativity.”

解题思路:link-up相当于connection,后边的play may enhance creativity证实这类不不同寻常的联络是有益处的.

Question 28

参考答案:F

关键词:record/time

精准定位原文:F段第2句“If you plot the amount of time...”

解题思路:这一heading的含意是由纪录小动物玩耍的時间而获得的看法,关键词是時间,返回文章内容之中找寻对应词时,只能这一文章段落提及了時间.plot一词是用图表纪录的含意,这里就相当于record.

Question 29

参考答案:A

关键词:physical hazard

精准定位原文:A段第4句以后“For a start, play can even cost animals their lives. Eighty per cent of deaths among juvenile fur seals…”

解题思路:难题是问哪一段包括有对玩要产生的风险的叙述.文章内容中只能在第一段中提到了玩要将会产生的风险,并且还列举了小海狗的事例来表明这类风险的存有.

Question 30

参考答案:H

关键词:mental/exercise/develop

精准定位原文:H段前3句“Not only is more of the brain involved in play than was suspected, but it also seems to activate higher… and rules.”

解题思路:mental activity是人的大脑主题活动的含意,难题问的是在玩耍全过程之中,什么人的大脑主题活动获得了训练和发展趋势.

Question 31

参考答案:I

关键词:effects/reduction

精准定位原文:I段起句和2句“What might further experimentation… with their peers.”

解题思路:难题问得是哪一段包括了那样的內容:降低玩耍机遇将会对少年儿童导致的危害.在最终一段中,创作者提到了被夺走了玩耍机遇的小耗子人的大脑就生长发育的不太好,而且用一个设问句说明了他对人们少年儿童的焦虑.并且一般来讲,带有effect的段意全是相匹配文章内容的最终一段.

Question 32

参考答案:B

关键词:class/animals

精准定位原文:B段第4句“Playfulness, it seems, is common only among mammals...”

解题思路:B段中提及了玩要在喂奶动物中很广泛,并且在一些飞禽之中也存有,即提及了各式各样的动物.一些老同学聚会在E段之中见到fifteen orders of mammals一词,但是细心读出来,E段的关键含意是在讲喂奶动物中人的大脑尺寸和玩耍相互关系,并非说玩耍对哪样动物关键.故参考答案选B.

Question 33-35

参考答案:ACF(IN EITHER ORDER)

Question 33

参考答案:A

关键词:rehearsal/adult

精准定位原文:B段倒数第2句“A popular explanation of play has been that it helps juvenile develop the skills they will need to hunt, mate and socialize as adults.”

解题思路:这一段中提及了协助青少年儿童塑造做为成人必须的一些专业技能,因此A选择项恰当.

Question 34

参考答案:C

关键词:build up strength

精准定位原文:B 段最终一句“Another has been that it allows young animals to get in shape for adult life...”

解题思路:“使年青的动物维持身材”与C选择项相匹配.

Question 35

参考答案:F

关键词:organ growth

精准定位原文:E段起句:“...reported that there is a strong positive link between brain size and playfulness…”

解题思路:“在头部尺寸与玩耍中间有反面的关系”与F选择项相匹配.

Question 36

参考答案:B

关键词:Robert Barton

精准定位原文:E段倒数第2句和末句 “Robert Barton of Durham University …I concluded it's to do with learning,and with the importance of environmental data to...”

解题思路:Barton觉得玩耍与学习培训相关,也与脑部发育全过程中自然环境材料的必要性相关.Environmental data能够与physical surroundings相匹配.

Question 37

参考答案:G

关键词:Marc Becoff

精准定位原文:G 段第4句“Bekoff likens it to a behavioural kaleidoscope...”

解题思路:Becoff将玩耍形容为一个个人行为万花筒,这话换句话说在玩耍之中动物会作出各式各样的行为,恰好和G选择项中的a wide range of相对性应.

Question 38

参考答案:E

关键词:John Byers

精准定位原文:C段第2句“Byers points out that the benefits of increased exercise disappear rapidly after training stops, so...”

解题思路:Byers觉得训炼一完毕,由提高训炼所产生的益处就跟随快速消退了,不管哪些标志重捕法的动物,玩耍都趋向于在哺乳期间的中后期超过巅峰,随后则刚开始离开了走下坡.这就与E参考答案见解—致.

Question 39

参考答案:D

关键词:Sergio Pellis

精准定位原文:E段第1句“...reported that there is a strong positive link between brain size and playfulness among mammals in general.”

解题思路:Pellis觉得喂奶动物的玩耍量与她们人的大脑的尺寸通常正比.因此玩耍较为少的动物头脑也较为小.

精准定位原文:第3段第1句“Isolation breeds linguistic diversity: as a result, the world is peppered with languages spoken by only a few people.”

Question 40

参考答案:A

关键词:Stephen Siviy

精准定位原文:H段第6句“Siviy studied how bouts of play affected the brain's levels of a particular chemical associated with..”

解题思路:Siviy觉得玩耍可以危害大脑中一种独特化学物质,这类化学物质会刺激性神经细胞生长发育.参考答案选A.

你和雅思的故事 - Go Hard or Go Home

发表于 2020-02-06

剑桥雅思4 test 2优秀作文

剑桥雅思4 test 2大作文题目

Happiness is considered very important in life. Why is it difficult to define? What factors are important in achieving happiness?

剑桥雅思4 test 2优秀作文考官范文

Happiness is very difficult to define, because it means so many different things to different people. While some people link happiness to wealth and material success, others think it lies in emotions and loving personal relationships. Yet others think that spiritual paths, rather than either the material world or relationships with people, are the only way to true happiness.

Because people interpret happiness for themselves in so many different ways, it is difficult to give any definition that is true for everyone. However, this article is from Laokaoya website, if there are different kinds of happiness for different individuals then the first step in achieving it would be to have a degree of self-knowledge. A person needs to know who he or she is before being able to know what it is that makes him or her happy.

Of course, factors such as loving relationships, good health, the skills to earn a living and a peaceful environment all contribute to our happiness too. But this does not mean that people without these conditions cannot be happy.

Overall, I think an ability to keep clear perspectives in life is a more essential factor in achieving happiness. By that I mean an ability to have a clear sense of what is important in our lives (the welfare of our families, the quality of our relationships, making other people happy, etc.) and what is not (a problem at work, getting annoyed about trivial things, etc.).

Like self-awareness, this is also very difficult to achieve, but I think these are the two factors that may be the most important for achieving happiness.

剑桥雅思4 test 2考官范文分析

Task Response

1. 文章内容全方位回应了题型中的难题.强调幸福快乐往往没办法界定由于它对每个人代表不一样的物品.要保持幸福快乐最重要的是有着自我认识和衡量能力.

2. 对每一见解开展了详尽的论述.实际举例说明幸福快乐对不一样人所寓意的物品,如化学物质、精神实质、爱与感情;从逻辑性上表明为何自我认识和衡量能力对幸福快乐很关键.正中间还插进了妥协段.

Coherence and Cohesion

1. 文章内容按段较为有效.第一自然段回应幸福快乐为何关键.第二自然段引出来自我认识.第三自然段妥协阐述.第四自然段注重衡量能力.最终一段小结全篇.

2. 十分当然的应用多种连接方式.第一自然段就出現了however, while, yet等连接词.但至关重要的是,文章内容十分适当的应用了各种各样代指(it, this, that),而且在转换文章段落的那时候有语句当做承前启后的功效(谈及上一段內容的另外打开下一段),总体过多十分平稳.

Lexical Resource

文章内容措辞十分灵便,例如第二段开始创作者就用了interpret,而沒有应用人们更为了解的explain.相近的事例也有第四段的clear perspectives,essential等.根据这种语汇人们能够看得出,雅思写作实际上并不是规定应用很冷僻的英语单词,关键所在能够恰到好处的表述语句含意.

Grammatical Range and Accuracy

1. 做为雅思考试官方网得出的范文,本文毫无疑问不会有一切错误信息.

2. 句子成分极为多种多样.除开人们较为了解的原因状语从句,宾语从句,条件状语从句等,原文中还出現了rather than正确引导的插入语,非谓语动词当做表语,双重否定等.

高分数语汇小结

wealth and material success 財富与化学物质上的取得成功

… lies in … 存有于…当中

interpret happiness 讲解幸福快乐

more essential factor 更加基础的要素

the welfare of our families 家中的健康安全

annoyed about trivial things 为无足轻重的事儿而困惑

发表于 2020-02-06
在线咨询
IOS papers
wechat您有一条新的消息
麦考瑞雅思客服
请问您要考雅思A类还是G类?